Викладачі кафедри економіки та управління досліджували проблему академічної доброчесності у вищій школі

4 жовтня 2022 р. викладачі кафедри економіки та управління в онлайн-форматі прийняли участь у Форумі академічної доброчесності, організаторами якого були Unicheck Україна і Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. Головна тема заходу – проблема академічної доброчесності у вищій освіті в умовах кризи.

На початку Форуму з вступним словом до учасників звернувся Андрій Бутенко, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. У своєму зверненні Андрій Бутенко зазначив, що дотримання академічної доброчесності відіграє одну з ключових ролей у забезпеченні якості вищої освіти, і Національне агентство всіляко сприяє ініціативам, які стосуються цього аспекту.

Під час роботи Форуму обговорили такі теми:

  1. Система забезпечення академічної доброчесності у закладі вищої освіти та її зовнішня оцінка: на шляху до світових стандартів – спікер Артем Артюхов, член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.
  2. Роль та завдання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти у просторі академічної доброчесності – спікер Іван Назаров, заступник Голови Національного агентства.
  3. Як підвищити академічну доброчесність в Україні: законодавчі ініціативи – спікер Наталія Піпа, секретариня Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.
  4. Students as Partners in Integrity Initiatives – спікер Лоретта О’Донелл, проректор університету Назарбаєва, Казахстан.
  5. Академічна доброчесність і застосування інформаційних технологій – спікер Андрій Сідляренко, комерційний директор Unicheck Україна.

Викладачі кафедри економіки та управління щиро дякують організаторам і спікерам за корисні і практичні поради щодо запобігання порушень правил і норм академічної доброчесності!